Hoe herken je borstkanker?

Dr. Ritse Mann (Radboudumc) wil het verwijderen van kleine borsttumoren een stuk makkelijker maken. Nu is daar nog een operatieve ingreep onder narcose voor nodig, maar Mann onderzoekt een minder ingrijpende manier. “De techniek heet BLES, dat staat voor Breast Lesion Excision System. In plaats van dat we een hapje nemen uit het afwijkende weefsel (biopt), halen we met deze techniek de hele afwijking eruit. Bij kleine tumoren denken we dat het op deze manier kan.” Dit onderzoek is mogelijk dankzij KWF-donateurs.

Lees meer over dit onderzoek 

Win een reis voor 2 personen!
De laatste maanden van 2018 heeft de KWF Loterij weer een mooi prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op twee fietsen, een heerlijke high tea, een bungalow vakantie en als klap op de vuurpijl: een 8-daagse reis voor 2 personen naar Griekenland. De trekking is op 11 januari 2019.

Hoe herken je borstkanker?
In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Het is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen, maar dat is zeldzaam. Het is op te merken door veranderingen aan de borst, zoals een knobbeltje of een plek in de borst die anders aanvoelt dan normaal.

Meer over symptomen